Naujienų prenumerata

: apie 35 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių;
  • ½ raudonosios paprikos;
  • 2 šaukštų krakmolo;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • ½ stiklinės virtų, birių ryžių;
  • ½ šaukšto trintų kalendrų;
  • 8 didelių pekino, arba paprasto kopūsto lapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas

Drėgna servetėle arba šepetėliu nuvalykite pievagrybius. Juos supjaustykite juostelėmis, kubeliais arba griežinėliais ir 2-3 min. pakepinkite aliejuje, kol ims skirtis sultys.

Pekino kopūsto lapus nuplikykite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų lapai . Jei naudojate paprastus kopūstlapius - paruoškite kaip įprastiems balandėliams.

Smulkiai supjaustykite raudonąją papriką ir suberkite į dubenėlį. Sudėkite keptus pievagrybius ir ryžius, suberkite krakmolą, kalendras. Viską gerai išmaišykite. Gautą įdarą šauktu dėkite ant kiekvieno kopūsto lapo ir suvyniokite. Balandėlius apkepkite aliejuje ir apie 15 min. troškinkite uždengtame troškintuve ant viryklės arba orkaitėje.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt