Naujienų prenumerata

: apie 15 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių;
  • 100 g fermentinio sūrio supjaustyto kubeliais;
  • 1 nedidelio agurko;
  • 2 pomidorų;
  • 4 vnt. pita duonos;
  • aliejaus;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas

Drėgna servetėle ar kempine nuvalykite pievagrybius. Perpjaukite agurką ir pomidorą pusiau, pašalinkite sėklas. Visus ingredientus (pievagrybius, sūrį, agurką, pomidorus) supjaustykite gabalėliais ir suberkite į dubenį. Įpilkite šlakelį aliejaus, įdėkite druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite.

Pita duoną 1-2 min. paskrudinkite įkaitintoje orkaitėje. Paruoštas salotas įdėkite į duonos vidų, o likusias patiekite atskirame dubenėlyje.

 

Pita - tai plona mielinė graikiška duona, kuri iškepta pasidaro dvisluoksnė, todėl paplotėlius labai patogu paskaninti įvairiausiais įdarais ar kitais priedais. Pita duonos galima įsigyti prekybos tinklų parduotuvėse arba pasigaminti patiems.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt