Naujienų prenumerata

: apie 20 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 100 g pievagrybių;
  • 2 pomidorų;
  • ½ agurko;
  • 1 svogūno, pjaustyto kubeliais ;
  • keleto svogūnėlių laiškų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 150 g feta sūrio;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas

Perpjaukite pusiau pomidorus ir agurką, išskobkite sėklas ir supjaustę gabalėliais suberkite į dubenį. Pridėkite svogūną, įberkite druskos, pipirų, užpilkite aliejaus ir išmaišykite.

Apie 50 g sūrio supjaustykite kubeliais, likusį perpjaukite išilgai, į plokščius gabalėlius. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir kartu su feta sūriu, gerai įkaitintoje keptuvėje pakepinkite 1-2 min. Kepintus grybus ir sūrio kubelius sudėkite į salotų dubenį, dar kartą išmaišykite. Ant viršaus uždėkite kepintą sūrį ir keletą svogūnėlių laiškų.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt