Naujienų prenumerata

: apie 20 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 500 g šviežių pievagrybių;
  • 2 kubeliais susmulkintų, vidutinio dydžio svogūnų;
  • 100 g varškės sūrelio;
  • 400 g pjaustytos kiaulienos šoninės

Paruošimas

Nuvalykite pievagrybius ir išskobkite kotelius. Smulkintus svogūnus sumaišykite su varškės sūreliu, druska ir pipirais. Gautu mišiniu įdarykite grybus. Kiekvieną įdarytą pievagrybį apvyniokite šoninės gabalėliu ir perverkite mediniu smeigtuku. Kepkite ant grilio grotelių apie 20 min., kol iš grybo ims sunktis sultys, o šoninė apskrus ir taps traški.

Grybai su šonine gardūs ir neįdaryti. Prieš kepant juos rekomenduojame pamarinuoti mėgstamame marinate, o kepant pagardinti sūrio ar paprikos gabalėliu

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt