Naujienų prenumerata

: apie 60 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 500 g didelių, baltųjų pievagrybių („Champs Grill“, „Champs Spicy“);
  • 250 g tepamo sūrelio (česnakinio ar su kitais žalumynais);
  • ¼ šaukštelio česnako miltelių;
  • ¼ šaukštelio raudonųjų pipirų (kajeno);
  • ½ šaukštelio druskos;
  • ¼ šaukštelio juodųjų pipirų;
  • 1 šaukšto tabasko padažo (pasirinktinai);
  • 60 g džiūvėsėlių;
  • 3 plaktų kiaušinių;
  • 1 stiklinės miltų;
  • aliejaus gruzdinimui.

Paruošimas

Nuplaukite ir popierine servetėle nusausinkite pievagrybius. Atsargiai išlaužkite pievagrybių kotelius.

Į dubenėlį sudėkite tepamą sūrelį, įpilkite tabasko padažą, suberkite česnako miltelius, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite. Gauta mase, su šaukšteliu, įdarykite pievagrybius.

Paruoškite tris dubenėlius. Į pirmą dubenėlį suberkite miltus, į antrą džiūvėsėlius, trečiame išplakite kiaušinius.

Pievagrybių kepurėles apvoliokite miltuose ir suvilgykite kiaušinyje (atkreipkite dėmesį, kad visas paviršius būtų padengtas kiaušiniu). Tada pievagrybius apvoliokite džiūvėsėliuose. Jei norite, kad traški luobelė gautųsi šiek tiek storesnė, tuomet grybą pakartotinai pamirkykite kiaušinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

Įdarytus grybus įdėkite 30 min. į šaldiklį.

Gilioje keptuvėje arba gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų ir jame kepkite įdarytus pievagrybius, kol iš džiūvėsėlių sudarytas apvalkalas gražiai apskrus.

Rekomenduojame patiekti šiltus, su citrina.
 

20110706_1.jpg
20110706_6.jpg
20110706_8.jpg

20110706_12.jpg
20110706_13.jpg
20110706_14.jpg

20110706_18.jpg
20110706_20.jpg
20110706_21.jpg

20110706_24.jpg
20110706_30.jpg
20110706_35.jpg

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt