Naujienų prenumerata

: apie 30 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 280 g portabela arba rudųjų pievagrybių;
  • 6 šaukštų aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštų balzaminio (saldaus itališko) acto;
  • 1 šaukštelio medaus;
  • druskos ir šviežiai trintų juodųjų pipirų;
  • ½ raudonojo, smulkinto svogūno;
  • keleto svogūnėlių laiškų;
  • 2 šaukštų kedro riešutų;
  • 50g kietojo sūrio (parmazano, „Kietasis“, „Džiugas“, „Gojus“).

Paruošimas

Nuvalykite grybus drėgna servetėle ar kempine. Pašalinkite kotelių galiukus. Daržovių pjaustykle arba aštriu peiliu supjaustykite grybus itin plonais griežinėliais.

Griežinėlius išdėliokite vienoje arba keliose lėkštėse apskritimais, šiek tiek užkeisdami vieną ant kito.

Paruoškite padažą. Gerai ištrinkite alyvuogių aliejų, balzaminį actą ir medų. Įdėkite ir išmaišykite smulkintą svogūną, druską, pipirus. Gautą padažą užpilkite ant grybų. Lėkštes uždenkite maistine plėvele ir palikite 30min., kad grybai įgertų marinatą.

Sūrio pjaustikliu ar skustuku padrožkite kietojo sūrio. Keptuvėje iki rudumo pakepinkite kedro riešutus. Kiekvieną lėkštę su karpačio pabarstykite skrudintais kedro riešutais, ant viršaus uždėkite kietojo sūrio drožlių.
 

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt