Naujienų prenumerata

: apie 20 min., kepimas 30 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių;
  • 200 g maltos kiaulienos;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 mažos, smulkinto česnako skiltelės;
  • žiupsnelio smulkinto poro arba svogūno;
  • prieskoninių žolelių (mairūno, čiobrelio);
  • 6 salotų lapų;
  • 6 apvalių arbatinių bandelių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas

Nuvalykite pievagrybius, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į dubenį. Įdekite maltą kiaulieną, įmuškite kiaušinį. Suberkite smulkintą česnaką, prieskonines žoleles, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite. Gautą masę šaukštu išdėliokite kepimo skardoje. Suformuokite apskritimo formos paplotėlius ir kepkite orkaitėje, 200 °C temperatūroje apie 30 min.

Nuplaukite salotas. Bandelę perpjaukite skersai, į vidurį įterpkite salotos lapą ir grybų paplotėlį.

Užkandį rekomenduojame pagardinti skrudintais anakardžio riešutais.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt