URL: http://www.balticchampignons.lt/index.php?grybu-mini-burgeriai


Grybų mini „burgeriai“

: apie 20 min., kepimas 30 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių;
  • 200 g maltos kiaulienos;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 mažos, smulkinto česnako skiltelės;
  • žiupsnelio smulkinto poro arba svogūno;
  • prieskoninių žolelių (mairūno, čiobrelio);
  • 6 salotų lapų;
  • 6 apvalių arbatinių bandelių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas

Nuvalykite pievagrybius, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į dubenį. Įdekite maltą kiaulieną, įmuškite kiaušinį. Suberkite smulkintą česnaką, prieskonines žoleles, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite. Gautą masę šaukštu išdėliokite kepimo skardoje. Suformuokite apskritimo formos paplotėlius ir kepkite orkaitėje, 200 °C temperatūroje apie 30 min.

Nuplaukite salotas. Bandelę perpjaukite skersai, į vidurį įterpkite salotos lapą ir grybų paplotėlį.

Užkandį rekomenduojame pagardinti skrudintais anakardžio riešutais.