Naujienų prenumerata

: apie 35 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 pievagrybių, pjaustytų ketvirčiais;
  • 2 šaukštų sviesto;
  • 2 nedidelių, supjaustytų svogūnų;
  • 2 mažų, susmulkintų česnako skiltelių;
  • 1 šaukštelio susmulkintų čiobrelių;
  • 80 g pelėsinio Gorgonzola sūrio;
  • 4 kiaušinių;
  • druskos pagal skonį.

Paruošimas

Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus ir kepkite ant mažos ugnies 15-25 minučių. Pridėkite česnakų, užberkite čiobrelių ir pakepinkite dar apie minutę. Suberkite pievagrybius ir padidinę ugnį kepkite apie 10 min., kol grybai suminkštės ir ims skirti sultis.
Ant grybų pabarstykite trupinto pelėsio sūrio ir, sumažinę ugnį, leiskite jam truputį aptirpti.
Į keptuvę, ant grybų su sūriu, supilkite plaktą kiaušinį ir kepkite nemaišydami 2-4 minutes.

Omletą patiekite lėkštėje, apibarstę žiupsneliu čiobrelių.

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt