Naujienų prenumerata

: apie 20 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • vienos nedidelės, kišenės tipo, pita duonos;
  • 4-6 šaukštų česnakinio pomidorų padažo;
  • 2 stiklinių smulkiai pjaustytų grybų (baltųjų arba rudųjų pievagrybių, kreivabūdžių), apvirtų arba pakepintų aliejuje;
  • 2 šaukštų geltonosios paprikos;
  • 2 šaukštų raudonosios paprikos;
  • 30 g karštai rūkyto, gabalėliais pjaustyto kumpelio
  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 2 šaukštų smulkiai pjaustyto šviežio baziliko
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • šviežiai trintų juodųjų pipirų.

Paruošimas

Įkaitinkite orkaitę. Peiliu atsargiai padalinkite pita duoną į du apskritimus ir juos, minutę ar dvi, pakepinkite orkaitėje, kol truputį apskrus, apačia taps traški.

Ant pita puselės uždėkite pomidorų padažą ir jį tolygiai paskirstykite. Tuomet, eilės tvarka, užberkite paruoštus grybus, skirtingų spalvų paprikos gabalėlius, fermentinį sūrį ir smulkintą baziliką. Gautą picą trumpam pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite kol ims lydytis sūris. Išimkite picą iš orkaitės, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apiberkite šviežiai trintais juodaisiais pipirais. Supjaustykite picą ketvirčiais.

Skanaus!


Pita- tai plona mielinė graikiška duona, kuri iškepta pasidaro dvisluoksnė, todėl paplotėlius labai patogu paskaninti įvairiausiais įdarais ar kitais priedais. Pita duonos galima įsigyti prekybos tinklų parduotuvėse arba pasigaminti patiems.

Pats paprasčiausias pitos tešlos receptas:


• 1 pak. sausų mielių;
• 300 g miltų;
• 100 ml šilto vandens;
• alyvuogių aliejaus;
• druskos.


Viską sumaišykite ir minkykite, kol tešla pasidarys švelni ir nebekibs prie rankų. Palikite tešlą 2 val., kad “iškiltų”.
Tešlai “iškilus” iš jos formuokite norimo dydžio kamuoliukus ir juos iškočiokite (3-5 mm). Tešlos blynus palikite dar 10min “kilti”.
Dėkite blynus į skarda ir, iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kepkite apie 5 min.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt