Naujienų prenumerata

: apie 50 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 500 g „Champs Spicy“ baltųjų pievagrybių;
  • „Champs Spice“ prieskonių grybams (ieškokite pievagrybių pakuotėje);
  • 1/3 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 1 oranžinės paprikos;
  • 1 saliero stiebelio;
  • 250 g kiaulienos dešrelių;
  • 1 šaukšto pomidorų pastos;
  • 1 stiklinės ryžių;
  • 2 šaukštų sultinio, balto vyno arba vandens;
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštų duonos džiūvėsėlių;
  • 1 šaukšto tarkuoto fermentinio sūrio.

Paruošimas

Išvirkite ryžius ir leiskite atvėsti.

Drėgna servetėle arba kempinėle nuvalykite pievagrybius, atsargiai išlaužkite arba šaukšteliu išskobkite kotelius. Svogūną, salierą ir papriką supjaustykite kubeliais. Kiaulienos dešreles supjaustykite mažais gabalėliais.

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite duonos džiūvėsėlius ir tarkuotą sūrį. Apšlakstykite šaukšteliu alyvuogių aliejaus.

Į didelę keptuvę įpilkite ir įkaitinkite 2 šaukštus sultinio, balto vyno arba vandens. Sudėkite pievagrybių kepurėles ir apkepkite atsargiai apversdami, kiekvieną pusę maždaug po 2 min., kol kepurėlės ims trauktis.

Grybus išimkite, į keptuvę įpilkite likusį aliejų, suberkite pjaustytus svogūnus ir papriką, užbarstykite prieskonius ir kepkite apie 3-4 min. Tuomet sudėkite pjaustytas dešreles ir maišydami medine mentele pakepinkite apie 5 min., kol dešrelių gabalėliai gražiai apskrus. Įdėkite pomidorų pastos, užberkite aitriosios paprikos miltelius ir gerai išmaišykite, kad visas keptuvės turinys apsijungtų. Po to suberkite virtus ryžius ir viską dar kartą, atsargiai išmaišykite. Keptuvę nuimkite nuo kaitvietės ir leiskite truputį atvėsti.

Naudodami šaukštą, šaukštelį arba mažą samtelį, kiekvieną pievagrybio kepurėlę, su kaupu pripildykite paruošta ryžių mase, ant viršaus užberkite po žiupsnelį duonos džiūvėsėlių ir sūrio mišiniu. Sudėkite į kepimo indą ir kepkite iki 190° C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min., kol džiūvėsėliai įgaus šviesiai auksinį, rusvą atspalvį.

Įdarytus pievagrybius patiekite karštus.
 

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt