Naujienų prenumerata

: apie 35 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 500 g „Champs Spice“ šviežių pievagrybių;
  • „Champs Spice“ prieskonių pievagrybiams;
  • 1 mažo svogūno, supjaustyto kubeliais;
  • 1 šaukšto aliejaus;
  • 100 g varškės sūrelio;
  • 1/4 stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 80 g karštai rūkyto kumpelio, supjaustyto kubeliais;
  • 1 šaukšto kepintų saulėgrąžų.

Paruošimas

Nuplaukite ir nusausinkite pievagrybius. Išskobkite kotelius ir pusę jų susmulkinkite. Aliejuje pakepinkite smulkintus pievagrybių kotelius, svogūną ir kumpelį. Leiskite atvėsti. Įdėkite varškės sūrelį, suberkite „Champs Spice“ prieskonius ir viską gerai išmaišykite.
Grybų kepurėles aptepkite aliejumi. Į jas įberkite žiupsnelį saulėgrąžų ir su kaupu įdarykite paruoštu mišiniu. Viršų apiberkite tarkuotu sūriu.

Įdarytus pievagrybius išdėliokite skardoje ir įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 15 min., kol pievagrybiai suminkštės, ir iš jų pradės skirtis skystis.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt