Naujienų prenumerata

: apie 15 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 500 g šviežių baltųjų pievagrybių (Champs Grill);
  • 1 šaukšto augalinio aliejaus;
  • ½ svogūno, smulkiai pjaustyto;
  • 1 skiltelės česnako, smulkiai kapoto;
  • 1 lauro lapo, šviežiai sutrinto;
  • žiupsnelio muskato;
  • žiupsnelio džiovintų čiobrelių;
  • 6 griežinėlių kumpio;
  • 4 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas

Drėgna servetėle arba kempinėle nuvalykite pievagrybius. Išlaužkite arba išskobkite kotelius ir juos susmulkinkite. Kumpio griežinėlius supjaustykite juostelėmis.

Į dubenėlį suberkite kumpio juosteles, tarkuotą fermentinį sūrį, supjaustytus pievagrybių kotelius, smulkintus svogūną ir česnaką. Įberkite žiupsnelį muskato, čiobrelių, trintą lauro lapą, pagardinkite druska, pipirais ir viską išmaišykite.

Gautu mišiniu įdarykite pievagrybių kepurėles. Jų apačias suvilgykite aliejuje. Kepkite ant grilio grotelių 10-15 min. kol grybai suminkštės ir iš jų ims skirtis sultys.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt