Naujienų prenumerata

: apie 15 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 500 g šviežių baltųjų pievagrybių;
  • 100 g sviesto;
  • 1 svogūno;
  • 1 šaukšto maltų džiūvėsėlių;
  • 2 šaukštų smulkintų graikinių riešutų;
  • 250 g mėlyno pelėsio sūrio;
  • druskos ir juodųjų pipirų;
  • kapotų žalumynų.

Paruošimas

Drėgna servetėle arba kempinėle nuvalykite pievagrybius. Išlaužkite arba išpjaukite kotelius, susmulkinkite kartu su nuluptu svogūnu ir pakepinkite svieste. Dubenėlyje šakute sutrinkite pelėsinį sūrį. Sausoje keptuvėje paskrudinkite graikinius riešutus. Į dubenėlį su sūriu suberkite žalumynus ir riešutus (šiek tiek riešutų pasilikite papuošimui). Viską išmaišykite. Pievagrybių kepurėles pasūdykite, pagardinkite pipirais ir įdarykite sūrio mase bei apkepintais pievagrybių koteliais su svogūnu. Įdarytus pievagrybius dėkite į karščiui atsparų kepimo indą, užberkite džiūvėsėliais sumaišytais su likusiais riešutais ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 15 min.

 

 

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt