Naujienų prenumerata

: apie 30 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 280 g „Champs Portabella“ pievagrybių;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 vidutinio svogūno;
  • 1 pomidoro;
  • 150 g fermentinio sūrio;
  • 6 saliami dešros griežinėlių;
  • petražolių šakelės;
  • juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį.

Paruošimas

Drėgna servetėle ar kempinėle nuvalykite grybų kepurėles ir pašalinkite kotelius.

Supjaustykite saliami dešrą ir pomidorus gabalėliais, svogūną - kubeliais. Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais.

Grybų kepurių viršus aptepkite aliejumi, apverskite ir ant lakštelių tolygiai paskirstykite smulkintą dešrą, pomidorus ir svogūnus. Ant viršaus pabarstykite druskos ir pipirų, uždėkite keletą sūrio griežinėlių, apšlakstykite aliejumi ir kepkite ant gerai įkaitusio grilio 15-20 min.

Prieš patiekiant apiberkite smulkintais petražolių lapeliais.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt