Naujienų prenumerata

: apie 40 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių rudųjų arba baltųjų pjaustytų pievagrybių;
  • 1 šaukšto sviesto kepimui;
  • 2 šaukštelių džiovintų čiobrelių;
  • 1 mini duonelės (pvz. „Liliputas“ apie 200g);
  • 300 g fermentinio sūrio, supjaustyto griežinėliais;
  • ½ stiklinės ištirpinto sviesto;
  • ½ stiklinės supjaustytų svogūnų laiškų;
  • 2 šaukštelių aguonų.

Paruošimas

Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius ir kepkite 4-5 min., kol grybai pradės skirti sultis. Suberkite čiobrelius, kepkite dar 2-3 min. po to nukaiskite ir leiskite atvėsti.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių.

Peiliu, skersai ir išilgai, supjaustykite duonelę. Pjaukite iki pado, pilnai neperpjaudami.

Supjaustytą duonelę padėkite ant kepimo folijos. Į įpjovas, kiek galima giliau, įsprauskite keptus pievagrybius. Po to, ten pat įterpkite fermentinio sūrio griežinėlius.

Dubenėlyje sumaišykite ištirpintą sviestą, supjaustytus svogūnus ir aguonas. Gautą mišinį užliekite ant duonelės. Užlenkite foliljos kraštus ir, padėję ant kepimo skardos, duonelę kepkite orkaitėje 15 – 20 min., kol pilnai išsilydys sūris.

Patiekite nedelsiant.
 

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt