Naujienų prenumerata

: apie 50 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių pievagrybių
  • 150 g šviežių šparagų
  • 1½ stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio
  • 2 stiklinių virtų ryžių (rekomenduojame ruduosius)
  • 5 kiaušinių
  • ½ stiklinės pieno
  • ½ stiklinės grietinės
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas

Nuplaukite pievagrybius, sudėkite į kepimo formą ir 180 °C įkaitintoje orkaitėje kepkite 15-20 min., kol pagels.

Šparagus supjaustykite 2-3 cm ilgio gabalėliais ir pavirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.

Į dubenį supilkite virtus ryžius, įdėkite žiupsnį tarkuoto sūrio, įmuškite kiaušinį ir viską išmaišykite. Iš gautos masės, aliejumi pateptoje kepimo formoje, suformuokite apie 7mm storio pagrindą ir kepkite iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje 5-7 min., kol pagrindo kraštai ir dugnas ims gelsti.

Ant iškepto pagrindo pabarstykite sūrio, sudėkite grybus ir šparagus. Užberkite likusį sūrį.

Į dubenį sudėkite kiaušinius, grietinę, pieną, pipirus ir druską. Viską išmaišykite ir supilkite į kepimo formą, ant grybų ir šparagų. Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol kišas pagels ir apskrus.

Prieš patiekiant leiskite 10 minučių atvėsti.

 

Kišas (quiche) - tai pyragas su įdaru, kuriam puikiai tinka ir pievagrybiai. Įdaro pagrindą sudaro kiaušiniai ir sūris bei kiti priedai - daržovės, mėsa, jūros gėrybės. Tai sotus patiekalas, dažniausiai patiekiamas per pusryčius, bet galintis atstoti net pietus.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt