Naujienų prenumerata

: apie 25 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 4 plokščių lašišos file gabalėlių, be odelės, kiekvienas apie 150g;
  • 3 šaukštų sviesto;
  • druskos ir pipirų;
  • 250g pievagrybių;
  • 2 šakelių smulkiai pjaustytų šviežių petražolių;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 4 šaukštų džiūvėsėlių;
  • 1 kiaušinio baltymo.

Paruošimas

Ištirpinkite keptuvėje sviestą ir juo, iš abiejų pusių, aptepkite lašišos file. Žuvies gabalėlius apiberkite druska ir juodaisiais pipirais.

Minkštu šepetėliu ar drėgna servetėle nuvalykite pievagrybius, nupjaukite kotelių apačias. Grybus sukapokite itin smulkiais gabalėliais ir supilkite į keptuvę, su likusiu sviestu. Pridėkite smulkintų petražolių, įberkite pagal skonį druskos ir pipirų. Viską patroškinkite apie 5 min., leiskite išgaruoti drėgmės pertekliui.

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Sumaišykite trynius su džiūvėsėliais ir supilkite ant pievagrybių. Išmaišykite. Metaliniame dubenėlyje išplakite kiaušinio baltymą. Užpilkite ir tolygiai paskirstykite ant keptų grybų.

Paruoštame pievagrybių mišinyje suvilgykite lašišos gabalėlius, dėkite į kepimo skardą ir 10-15 min. kepkite 175 ° C įkaitintoje orkaitėje, kol žuvies paviršiuje susidarys rusva, traški plutelė.

Puikiai tinka su trinta bulvių koše. Prieš valgant, patiekalą rekomenduojame apšlakstyti citrinos sultimis.

*Eskalopas - neriebios minkštos mėsos kepsnys
 

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt