Naujienų prenumerata

: apie 30 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių, supjaustytų griežinėliais;
  • 1 l sultinio ar vandens;
  • 1 mažo svogūno;
  • gabalėlio saliero;
  • 50 g sviesto;
  • 1 nedidelės morkos, supjaustytos griežinėliais;
  • 4 - 5 bulvių;
  • 1/4 rauginto agurko;
  • keleto svogūnų laiškų ir salierų lapų;
  • trupučio pipirų ir druskos pagal skonį.

Paruošimas

Į verdantį vandenį arba sultinį sudėkite supjaustytas bulves. Kol verda bulvės, keptuvėje ištirpdytame svieste patroškinkite susmulkintą svogūną, salierą, morkas ir grybų griežinėlius. Kai bulvės apvirs, įpilkite patroškintus grybus bei daržoves, suberkite pipirus, druską ir dar apie 10 min. pavirkite. Baigiant virti, sudėkite plonais griežinėliais supjaustytą raugintą agurką ir susmulkintus svogūno laiškus. Į sriubą, kuriai gaminti imamas ne sultinys, o vanduo, įdėkite du šaukštus sviesto.

Patiekdami, sriubą papuoškite saliero lapeliais.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt