Naujienų prenumerata

: apie 20 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 150 g kreivabudžių;
  • ½ raudonos paprikos – supjaustyti;
  • ½ žaliosios paprikos – supjaustyti;
  • 1-2 poro stiebelių - susmulkinti;
  • 1 nedidelės cukinijos, supjaustytos plonais griežinėliais ;
  • aliejaus kepimui;
  • 8 kiaušinių;
  • 100 ml pieno;
  • 50 g sutrupinto fetos sūrio;
  • stiklinės tarkuoto, brandaus kietojo sūrio čederio;
  • saujelės čiobrelio šakelių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Paruošimas

Nuplaukite kreivabudes ir kitas daržoves. Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, užpilkite pienu, įberkite druskos, pipirų ir lengvai išplakite.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apie 5 min. pakepinkite grybus, paprikas ir cukiniją. Kai jie suminkštės, ant viršaus supilkite plaktus kiaušinius ir iki minimumo sumažinkite ugnį. Uždėkite dangtį ir kepkite 5-8 minutes, kol sutrauks kiaušinį. Tuomet ant viršaus užberkite dviejų rūšių sūrį, porą, uždėkite čiobrelio šakelių ir kelioms minutėms palikite uždengtą.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt