Parinkimas, laikymas ir valymas

Savo maistine verte, skonio ir aromato savybėmis pievagrybiai dera beveik su visais valgiais. Pasinaudokite žemiau pateiktais patarimais ir pievagrybiai bus tokie skanūs, kokie ir turėtų būti.

Kaip išsirinkti

• pirkite tvirtus, glotnaus paviršiaus, šviežiai atrodančius grybus;
• paviršius turi būti sausas, bet neišdžiuvęs, atrodyti putlus;
• uždara kepurėlė prie kotelio rodo būsiant subtilų skonį, o atsivėrusi, kurios apačioje matomi rudi lakšteliai, sufleruoja, kad grybas bus turtingesnio, išraiškingesnio skonio bei aromato.

Kaip laikyti

• nupirktus pievagrybius laikykite šaldytuve, originalioje pakuotėje, ne ilgiau kaip savaitę;
• norėdami ilgiau naudoti pievagrybius atidarę pakuotę, laikykite juos šaldytuve, sudėtus į popierinį maišelį. Venkite laikyti sandariuose induose, nes juose gali susidaryti vandens kondensatas, kuris paspartins grybų gedimą;
• šviežių pievagrybių nerekomenduojame laikyti užšaldytų, bet užšaldę šiek tiek apdorotus grybus galėsite šaldiklyje laikyti beveik mėnesį.

Kaip valyti

• pievagrybius valykite ir visus nešvarumus nubraukite su drėgna popierine servetėle, kempinėle, minkštu šepetėliu arba tiesiog pirštais;
• plaukite pievagrybius trumpai, po tekančiu vandeniu. Nuplovę nusausinkite popierine servetėle. Jie sugeria drėgmę, todėl nemirkykite pievagrybių panardinę vandenyje;
• prieš naudodami patrumpinkite grybo kotelį.
 

© 2017 Baltic Champs, UAB. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@champs.lt