Naujienų prenumerata

: apie 20 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių;
  • ½ nedidelio pekino kopūsto, arba salotų lapų;
  • stiklinės sauso baltojo vyno arba obuolių sulčių;
  • 50 g rūkyto kumpelio;
  • 25 g graikinių riešutų;
  • vieno nedidelio svogūno;
  • keleto svogūnų laiškų;
  • aliejaus kepimui;
  • šviežiai trintų juodųjų pipirų;
  • druskos pagal skonį.

Paruošimas

Suplėšykite gabalėliais pekino kopūsto arba salotų lapus, supjaustykite svogūnų laiškus ir suberkite į didelį stiklinį dubenį. Užpilkite baltojo vyno arba obuolių sulčių, užberkite truputį druskos.

Nuvalykite ir griežinėliais supjaustykite pievagrybius. Susmulkinkite graikinius riešutus, kubeliais supjaustykite svogūną ir kumpelį. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 3-5 min. pakepinkite svogūną. Suberkite grybus, kumpelį ir graikiškus riešutus, įberkite druskos, pipirų. Maišydami viską pakepkite ant karštos ugnies 7-10 min., po to supilkite į dubenį su pekino kopūstais ir svogūnais. Viską gerai išmaišykite ir iškart patiekite į stalą.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt