Naujienų prenumerata

: apie 20 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių;
  • ½ nedidelio pekino kopūsto, arba salotų lapų;
  • stiklinės sauso baltojo vyno arba obuolių sulčių;
  • 50 g rūkyto kumpelio;
  • 25 g graikinių riešutų;
  • vieno nedidelio svogūno;
  • keleto svogūnų laiškų;
  • aliejaus kepimui;
  • šviežiai trintų juodųjų pipirų;
  • druskos pagal skonį.

Paruošimas

Suplėšykite gabalėliais pekino kopūsto arba salotų lapus, supjaustykite svogūnų laiškus ir suberkite į didelį stiklinį dubenį. Užpilkite baltojo vyno arba obuolių sulčių, užberkite truputį druskos.

Nuvalykite ir griežinėliais supjaustykite pievagrybius. Susmulkinkite graikinius riešutus, kubeliais supjaustykite svogūną ir kumpelį. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 3-5 min. pakepinkite svogūną. Suberkite grybus, kumpelį ir graikiškus riešutus, įberkite druskos, pipirų. Maišydami viską pakepkite ant karštos ugnies 7-10 min., po to supilkite į dubenį su pekino kopūstais ir svogūnais. Viską gerai išmaišykite ir iškart patiekite į stalą.

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt