Naujienų prenumerata

: apie 15 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių;
  • ½ stiklinės pieno;
  • 1 kiaušinio;
  • 3 šaukštų miltų;
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • aliejaus kepimui;
  • druskos pagal skonį.

Paruošimas

Į dubenėlį sudėkite miltus, kiaušinį, cukrų ir truputį druskos. Įpilkite pieno ir gerai išmaišykite.

Gilioje keptuvėje, arba gruzdintuvėje, gerai įkaitinkite aliejų. Nuplautus ir nusausintus pievagrybius pamirkykite tešloje, dėkite į verdantį aliejų ir virkite kol apskrus. Prieš patiekiant, tešloje apkeptus grybus sudėkite į lėkštelę ir leiskite nuvarvėti aliejui.

Rekomenduojame patiekti su konservuotomis daržovėmis.

Patarimas: į įkaitintą aliejų įmeskite gabalėlį grybo. Jei jis negausiai putoja – aliejus tinkamai įkaitęs.
 

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt