Naujienų prenumerata

: apie 15 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių;
  • ½ stiklinės pieno;
  • 1 kiaušinio;
  • 3 šaukštų miltų;
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • aliejaus kepimui;
  • druskos pagal skonį.

Paruošimas

Į dubenėlį sudėkite miltus, kiaušinį, cukrų ir truputį druskos. Įpilkite pieno ir gerai išmaišykite.

Gilioje keptuvėje, arba gruzdintuvėje, gerai įkaitinkite aliejų. Nuplautus ir nusausintus pievagrybius pamirkykite tešloje, dėkite į verdantį aliejų ir virkite kol apskrus. Prieš patiekiant, tešloje apkeptus grybus sudėkite į lėkštelę ir leiskite nuvarvėti aliejui.

Rekomenduojame patiekti su konservuotomis daržovėmis.

Patarimas: į įkaitintą aliejų įmeskite gabalėlį grybo. Jei jis negausiai putoja – aliejus tinkamai įkaitęs.
 

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt