URL: http://www.balticchampignons.lt/index.php?pievagrybiai-tesloje


Tešloje apkepti pievagrybiai

: apie 15 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių;
  • ½ stiklinės pieno;
  • 1 kiaušinio;
  • 3 šaukštų miltų;
  • 1 šaukštelio cukraus;
  • aliejaus kepimui;
  • druskos pagal skonį.

Paruošimas

Į dubenėlį sudėkite miltus, kiaušinį, cukrų ir truputį druskos. Įpilkite pieno ir gerai išmaišykite.

Gilioje keptuvėje, arba gruzdintuvėje, gerai įkaitinkite aliejų. Nuplautus ir nusausintus pievagrybius pamirkykite tešloje, dėkite į verdantį aliejų ir virkite kol apskrus. Prieš patiekiant, tešloje apkeptus grybus sudėkite į lėkštelę ir leiskite nuvarvėti aliejui.

Rekomenduojame patiekti su konservuotomis daržovėmis.

Patarimas: į įkaitintą aliejų įmeskite gabalėlį grybo. Jei jis negausiai putoja – aliejus tinkamai įkaitęs.