Naujienų prenumerata

: apie 10 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • Itališkos duonos arba batono (apie 14 riekelių);
  • 250g šviežių baltųjų pievagrybių;
  • 3 skiltelių česnako;
  • tyro alyvuogių aliejaus;
  • 2 šakelių petražolių;
  • druskos ir šviežiai trintų juodųjų pipirų.

Paruošimas

Drėgna kempinėle ar popierine servetėle nuvalykite pievagrybius ir supjaustykite griežinėliais. Smulkiai sukapokite petražolių šakeles.

Įkaitintoje keptuvėje, orkaitėje ar skrudintuve pakepinkite itališką duoną. Kepintos duonos riekeles įtrinkite česnaku, apiberkite trupučiu druskos ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Ant kiekvienos duonos riekelės uždėkite po kelis grybų griežinėlius, užlašinkite alyvuogių aliejaus, pabarstykite juodųjų pipirų ir smulkintų petražolių.

 

Brusketa (bruschetta) – tai itališkas užkandis, kurio pagrindas yra su česnaku bei tyru alyvų aliejumi skrudinta duona. Duona pagardinama labai įvairiais produktais: nuo įvairiausių sūrių iki vytintos mėsos ar džiovintų daržovių.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt