![]() |
Sudėtingumas:![]() |
Jums reikės
|
Paruošimas
Drėgna servetėle ar kempine nuvalykite pievagrybius. Pašalinkite kotelių galiukus. Grybus supjaustykite griežinėliais. Į puodą supilkite vandenį, citrinos sultis ir 150g cukraus. Gerai išmaišykite ir pavirkite apie 3 min. Į gautą sirupą sudėkite pievagrybius ir patroškinkite 10-15 min. Iš puodo kuriame virė grybai išimkite pievagrybius, vandenį vėl užvirinkite. Ant puodo viršaus uždėkite metalinį dubenėlį. Į jį supilkite kiaušinių trynius, suberkite likusį cukrų. Greitai plakite trynius, kol gausis vientisas, šviesiai geltonas kremas. Įpilkite keletą lašų saldaus vyno arba likerio. Sudėkite pievagrybius į keturis desertinius dubenėlius, apipilkite kiaušinio kremu, įdėkite truputį plaktos grietinėlės. Rekomenduojame patiekti su saldžiais citrinos cukatais |