Naujienų prenumerata

: apie 30 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g pievagrybių
  • 200 ml vandens
  • 200 g cukraus
  • 1 citrinos sulčių
  • 4 kiaušinio trynių
  • 200 ml plaktos, pasaldintos grietinėlės
  • keleto lašų saldaus likerio arba vyno

Paruošimas

Drėgna servetėle ar kempine nuvalykite pievagrybius. Pašalinkite kotelių galiukus. Grybus supjaustykite griežinėliais.

Į puodą supilkite vandenį, citrinos sultis ir 150g cukraus. Gerai išmaišykite ir pavirkite apie 3 min. Į gautą sirupą sudėkite pievagrybius ir patroškinkite 10-15 min.

Iš puodo kuriame virė grybai išimkite pievagrybius, vandenį vėl užvirinkite. Ant puodo viršaus uždėkite metalinį dubenėlį. Į jį supilkite kiaušinių trynius, suberkite likusį cukrų. Greitai plakite trynius, kol gausis vientisas, šviesiai geltonas kremas. Įpilkite keletą lašų saldaus vyno arba likerio.

Sudėkite pievagrybius į keturis desertinius dubenėlius, apipilkite kiaušinio kremu, įdėkite truputį plaktos grietinėlės.

Rekomenduojame patiekti su saldžiais citrinos cukatais
 

© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt