Naujienų prenumerata

: apie 30 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g pievagrybių
  • 200 ml vandens
  • 200 g cukraus
  • 1 citrinos sulčių
  • 4 kiaušinio trynių
  • 200 ml plaktos, pasaldintos grietinėlės
  • keleto lašų saldaus likerio arba vyno

Paruošimas

Drėgna servetėle ar kempine nuvalykite pievagrybius. Pašalinkite kotelių galiukus. Grybus supjaustykite griežinėliais.

Į puodą supilkite vandenį, citrinos sultis ir 150g cukraus. Gerai išmaišykite ir pavirkite apie 3 min. Į gautą sirupą sudėkite pievagrybius ir patroškinkite 10-15 min.

Iš puodo kuriame virė grybai išimkite pievagrybius, vandenį vėl užvirinkite. Ant puodo viršaus uždėkite metalinį dubenėlį. Į jį supilkite kiaušinių trynius, suberkite likusį cukrų. Greitai plakite trynius, kol gausis vientisas, šviesiai geltonas kremas. Įpilkite keletą lašų saldaus vyno arba likerio.

Sudėkite pievagrybius į keturis desertinius dubenėlius, apipilkite kiaušinio kremu, įdėkite truputį plaktos grietinėlės.

Rekomenduojame patiekti su saldžiais citrinos cukatais
 

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt