Naujienų prenumerata

: apie 40 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių, supjaustytų griežinėliais;
  • 1 didelio, kubeliais supjaustyto svogūno;
  • 1 šaukštelio aliejaus;
  • 1 morkos, supjaustytos šiaudeliais;
  • 1 stiklinės mirkytų perlinių kruopų;
  • 1 šaukštelio džiovinto rozmarino;
  • 1 lauro lapo;
  • petražolių arba krapų šakelių, papuošimui.

Paruošimas

Aliejuje pakepinkite svogūną. Į prikaistuvį įpilkite 1 litrą vandens, sudėkite grybus, morkas, perlines kruopas, rozmariną ir lauro lapą. Užvirinkite. Sumažinkite karštį, uždenkite ir pavirkite ant silpnos ugnies apie 30 min., kol suminkštės perlinės kruopos.
Išimkite lauro lapą.

Patiekdami, sriubą papuoškite petražolių arba krapų šakelėmis.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt