Naujienų prenumerata

: apie 40 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių (supjaustyti griežinėliais);
  • 2 šaukštų sviesto;
  • 1 svogūno (supjaustyti);
  • 2 skiltelių česnako (susmulkinti);
  • 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių;
  • 1/2 stiklinės trupinto mėlynojo pelėsinio sūrio (pvz. gorgonzola);
  • 1/4 stiklinės jautienos sultinio;
  • šlakelio brendžio;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas

Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus ir ant mažos ugnies pakepinkite apie 15-20 minučių, kol karamelizuosis. Įdėkite čiobrelį, smulkintus česnakus ir kepinkite apie minutę, kol ims skleisti aromatą. Sudėkite pievagrybių griežinėlius, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite apie 10-15 minučių. Tuomet ant grybų supilkite jautienos sultinį, įliekite šlakelį brendžio ir neuždengę troškinkite apie 3-6 minutes, kol skysčio kiekis sumažės perpus.

Nukaiskite nuo ugnies, įmaišykite mėlynojo pelėsinio sūrio ir palikite kelioms minutėms atvėsti.

Šis padažas tinka su įvairiais mėsos, ypač su jautienos patiekalais.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt