Naujienų prenumerata

: apie 20 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 200 g šviežių pjaustytų pievagrybių;
  • ½ mažo smulkinto svogūno;
  • 2 skiltelių smulkinto česnako;
  • ½ šaukštelio džiovintų čiobrelių;
  • ½ šaukštelio džiovintų krapų;
  • ½ stiklinės baltojo vyno;
  • ½ stiklinės grietinėlės;
  • 1 šaukšto miltų;
  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;
  • druskos.

Paruošimas

Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir jame pakepinkite smulkintus svogūną ir česnaką. Sudėkite pjaustytus pievagrybius, suberkite džiovintus čiobrelius, krapus ir kepinkite apie 4 min., kol grybai išskirs savo sultis. Dubenėlyje sumaišykite baltąjį vyną, miltus ir supilkite į keptuvę kartu su grybais. Leiskite užvirti, supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir pavirkite apie 3 min. Paruoštą pagardą užpilkite ant keptos lašišos, užberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų ir patiekite su šviežios petražolės šakele.

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt