Naujienų prenumerata

: apie 30 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 400 g rudųjų pievagrybių;
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 nedidelio svogūno, supjaustyto gabalėliais;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 100g konservuotų arba virtų baltųjų pupelių;
  • 60 g lazdyno riešutų, susmulkintų gabalėliais;
  • ½ citrinos sulčių;
  • 1 šaukštelio džiovinto čiobrelio;
  • mažo ryšelio petražolių;
  • šlakelio konjako;
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį.

Paruošimas

Drėgna servetėle ar kempine nuvalykit pievagrybius, juos smulkiai supjaustykite.

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir joje 2-3 min. pakepinkite svogūną. Sudėkite grybus, išspauskite česnaką, suberkite čiobrelį, druską ir pipirus. Įpikite šlakelį konjako ir viską kepkite 5-7 min. Leiskite atvėsti.

Pusę keptų grybų, kartu su pupelėmis sudėkite į atskirą, gilesnį indą. Įpilkite truputį alyvuogių aliejaus, užpilkite citrinos sulčių ir elektriniu trintuvu viską pertrinkite, kol gausis vientisa masė.

Gautą masę sumaišykite su likusiais keptais pievagrybiais, lazdyno riešutais ir smulkintomis petražolėmis. Paštetą palikite pastovėti kambario temperatūroje bent 1 val.

Patiekite su skrudintos duonos riekelėmis.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt