Naujienų prenumerata

: apie 20 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 4 riekelių skrudintos sumuštinių duonos;
  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių;
  • aliejaus kepimui;
  • 1 ryšelio ridikėlių, pjaustytų griežinėliais;
  • 80 g tepamo sūrelio;
  • ½ arbatinio šaukštelio prieskoninių žolelių (čiobrelio, mairūno, baziliko);
  • 2 salotų lapų.

Paruošimas

Nuplaukite, nusausinkite ir griežinėliais supjaustykite pievagrybius. Suberkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite ant kaitrios ugnies apie 10 min., kol pievagrybių išskirtos sultys šiek tiek nugaruos, o patys grybai gražiai apskrus.

Dubenėlyje sumaišykite kepintus grybus, ridikėlius, sūrelį ir prieskonines žoleles. Gautu mišiniu sluoksniais pertepkite skrudintos duonos riekeles, įterpdami salotos lapelius.

Prieš patiekiant, sluoksniuotą sumuštinį perpjaukite įstrižai į keturias dalis ir persmeikite smeigtuku.
 

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt