Naujienų prenumerata

: apie 40 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 500 g šviežių pievagrybių ("Champs Grill");
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių;
  • 1 šaukšto medaus;
  • 2 saldžiųjų paprikų, supjaustytų į 16 gabalėlių;
  • 12 šaltai rūkyto kiaulienos kumpelio gabalėlių;
  • druskos ir šviežiai trintų juodųjų pipirų.

Paruošimas

Į didelį dubenį supilkite alyvuogių aliejų, įdėkite garstyčias, medų, truputį druskos ir nemažai juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite.

Į paruoštą marinatą sudėkite nuplautus pievagrybius ir saldžiųjų paprikų gabalėlius. Išmaišykite ir palikite marinuotis 20-30 min.

Pakaitomis, ant bambukinių ar metalinių iešmelių, sumaukite grybus, paprikas ir kumpelio griežinėlius. Vėrinukus, laikas nuo laiko apversdami, kepkite ant gerai įkaitusio grilio 15-20 min.


Patarimas
Prieš kepimą, bambukinius iešmelius 20-30 min. pamirkykite vandenyje.

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt