Naujienų prenumerata

: apie 40 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 500 g šviežių pievagrybių ("Champs Grill");
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių;
  • 1 šaukšto medaus;
  • 2 saldžiųjų paprikų, supjaustytų į 16 gabalėlių;
  • 12 šaltai rūkyto kiaulienos kumpelio gabalėlių;
  • druskos ir šviežiai trintų juodųjų pipirų.

Paruošimas

Į didelį dubenį supilkite alyvuogių aliejų, įdėkite garstyčias, medų, truputį druskos ir nemažai juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite.

Į paruoštą marinatą sudėkite nuplautus pievagrybius ir saldžiųjų paprikų gabalėlius. Išmaišykite ir palikite marinuotis 20-30 min.

Pakaitomis, ant bambukinių ar metalinių iešmelių, sumaukite grybus, paprikas ir kumpelio griežinėlius. Vėrinukus, laikas nuo laiko apversdami, kepkite ant gerai įkaitusio grilio 15-20 min.


Patarimas
Prieš kepimą, bambukinius iešmelius 20-30 min. pamirkykite vandenyje.

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt