URL: http://www.balticchampignons.lt/index.php?pievagrybiu-verinukai-su-kumpeliu


Pievagrybių vėrinukai su kumpeliu

: apie 40 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 500 g šviežių pievagrybių ("Champs Grill");
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių;
  • 1 šaukšto medaus;
  • 2 saldžiųjų paprikų, supjaustytų į 16 gabalėlių;
  • 12 šaltai rūkyto kiaulienos kumpelio gabalėlių;
  • druskos ir šviežiai trintų juodųjų pipirų.

Paruošimas

Į didelį dubenį supilkite alyvuogių aliejų, įdėkite garstyčias, medų, truputį druskos ir nemažai juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite.

Į paruoštą marinatą sudėkite nuplautus pievagrybius ir saldžiųjų paprikų gabalėlius. Išmaišykite ir palikite marinuotis 20-30 min.

Pakaitomis, ant bambukinių ar metalinių iešmelių, sumaukite grybus, paprikas ir kumpelio griežinėlius. Vėrinukus, laikas nuo laiko apversdami, kepkite ant gerai įkaitusio grilio 15-20 min.


Patarimas
Prieš kepimą, bambukinius iešmelius 20-30 min. pamirkykite vandenyje.