Naujienų prenumerata

: apie 15 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 280 g portabela grybų;
  • 70 g sūdytos lašišos;
  • keleto svogūno laiškų;
  • stiebelio šviežio poro;
  • šakelės šviežio baziliko;
  • žiupsnelio trintų džiovintų čiobrelių;
  • 2 šaukštų balzaminio acto;
  • ¼ šaukštelio garstyčių;
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • druskos pagal skonį.

Paruošimas

Drėgna servetėle ar kempine nuvalykite grybus. Aštriu peiliu, itin plonais griežinėliais, supjaustykite portabela kepures. Vienoje ar keliose lėkštėse apskritimu, užkeisdami vieną ant kito, išdėliokite portabela griežinėlius. Ant viršaus uždėkite plonai supjaustytos lašišos gabalėlius.

Paruoškite padažą. Gerai išmaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, garstyčias ir druską. Gautą padažą užpilkite ant išdėliotų grybų. Ant viršaus užberkite žiupsnelį čiobrelių, smulkintų svogūno laiškų, pjaustyto poro griežinėlių ir baziliko lapelių.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt