![]() |
Sudėtingumas:![]() |
Jums reikės
|
Paruošimas
Labai smulkiai supjaustykite arba virtuviniu smulkintuvu susmulkinkite pievagrybius. Keptuvėje, ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą, į jį suberkite smulkintus svogūnus, svogūnų laiškus ir saldžiąją papriką. Viską pakepinkite apie 5 min., kol suminkštės, po to mentele išimkite iš keptuvės ir atidėkite. Į keptuvę suberkite smulkintus grybus ir jautienos faršą. Kepkite maišydami ir mentele pertrinkite keptuvės turinį iki vientisos masės. Po to, atgal į keptuvę suberkite kepintus svogūnus su papriką, išmaišykite ir viską kepkite tol, kol niekur nebesimatys rausvos mėsos. Supilkite karį, pipirus, druską, žirnelius, džiūvėsėlius, vištienos sultinį ir viską gerai išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir leiskite troškintis apie 10 min. Nukaiskite keptuvę nuo ugnies ir gautą masę atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 180 - 200 °C. Išskleiskite vieną šaldytos sluoksniuotos tešlos lakštą. Supjaustykite jį į stačiakampius gabalėlius, apytikriai 10x10 mm. Į kiekvieno iš jų vidurį įdėkite po 2 šaukštus paruošto įdaro. Paėmę už kampų, perlenkite gabalėlius su įdaru taip, kad gautųsi trikampis. Užspauskite šakute kraštelius ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Viršuje šakute išdurkite skylutes, kad kepant turėtų pro kur išeiti oras. Tą patį pakartokite ir su antru lakštu ir likusia pyragėlių įdaro mase. Pagamintus pyragėlius sudėkite į kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35 min., kol tešla pasipūs, o pyragėliai gražiai paruduos. Pyragėlius rekomenduojame valgyti dar šiltus, bet jie puikūs ir atvėsę. |