Naujienų prenumerata

: apie 45 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 600 g šviežių baltųjų arba rudųjų pievagrybių ;
  • 6 šaldytos sluoksniuotos tešlos lapelių;
  • 1 didelio, susmulkinto svogūno;
  • 2 didelių tarkuotų morkų;
  • 2 supjaustytų česnako skiltelių;
  • 1 šaukštelio čiobrelių;
  • 1 plakto kiaušinio;
  • 50 g sviesto;
  • 70 g šoninės;
  • pipirų ir druskos pagal skonį.

Paruošimas

Atšildykite sluoksniuotos tešlos lapelius.

Tuo tarpu, svieste apkepkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Kai svogūnai taps auksinės spalvos, sudėkite gabalėliais supjaustytus pievagrybius ir neuždengtus kepkite apie 15 min. Tada į grybus sudėkite tarkuotas morkas, česnaką ir mažais gabalėliais supjaustytą šoninę. Suberkite čiobrelį, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir maišydami kepkite dar 5 min. Leiskite išgaruoti išsiskyrusioms sultims. Palikite atvėsti.

Tešlos lapelius pakočiokite ir perpjaukite pusiau, kraštelius patepkite vandeniu. Ant kiekvieno lapelio dėkite po didelį šaukštą grybų įdaro. Lapelių kampelius lenkite centro link ir ten juos sujunkite. Kraštelius atidžiai užspauskite pirštais.

Pyragėlį aptepkite plaktu kiaušiniu ir kelis kartus pabadykite šakute, kad turėtų pro kur išeiti garai.

Kepkite apie 20 min. iki 180 - 200 ° C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pyragėliai gražiai pagels.
 

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt