Naujienų prenumerata

: apie 20 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 150 g šviežių pievagrybių, supjaustytų kubeliais;
  • 1 svogūno (smulkiai supjaustykite);
  • 2 skiltelių česnako (susmulkinkite);
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, arba sviesto;
  • 300 g virtų ryžių;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 šaukštų miltų;
  • 150 g džiūvėsėlių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas

Keptuvėje ištirpinkite sviestą arba įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, česnakus ir grybus. Maišydami viską pakepinkite apie 5 min., kol svogūnai suminkštės. Išjunkite ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Dideliame dubenyje sumaišykite ryžius, kiaušinį ir miltus. Pridėkite svogūnų ir grybų masę, įberkite druskos, prieskonių ir gerai išmaišykite.

Priklausomai nuo pageidaujamo dydžio, suformuokite 10-12 kotletukų, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir išdėliokite kepimo skardoje.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ⁰ C  ir kepkite apie 25 min., kol kotletukai gražiai pagels. Kepti galima ir keptuvėje, naudojant riebalus.
 

Paruoškite padažą

Jums reikės:

150 g jogurtinės grietinės;
2 šaukštų kapotų petražolių;
2 šaukštų kapotų svogūnų laiškų.
 

Dubenyje sumaišykite jogurtinę grietinę, smulkintus svogūnus ir petražoles, įdėkite truputį druskos.
 

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt