Naujienų prenumerata

: apie 15 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 400 g „Champs Mix“ rudųjų ir baltųjų pievagrybių;
  • 1 geltonosios paprikos;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūno, smusmulkinto gabalėliais;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 300 g šviežių žirnių;
  • 2 šviežių raudonėlių šakelių;
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas

Šepetėliu ar drėgna servetėle nuvalykite pievagrybius ir supjaustykite griežinėliais. Gilioje keptuvėje (Wok keptuvė) įkaitinkite aliejų, jame 2-3 min. pakepinkite svogūną. Sudėkite pievagrybius, ant viršaus užspauskite česnako ir pakepinkite keletą minučių.

Gabalėliais supjaustykite paprikas, susmulkinkite raudonėlį ir kartu su žirniais suberkite į keptuvę. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir ant silpnos ugnies, tolygiai maišydami pakepinkite apie 5 min.

Salotas rekomenduojame patiekti su keptu viščiuku arba žuvimi.

 

„Wok“ – Rytuose iš seno žinomas maisto ruošimo būdas, sparčiai populiarėjantis visame pasaulyje, nes tai greitai paruošiamas, bet sveikas maistas. „Wok“ – tai dubens formos iš plieno pagaminta keptuvė ilga rankena, kilusi iš Kinijos ir plačiai naudojama Rytų ir Pietryčių Azijoje.

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt