Naujienų prenumerata

: apie 30 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų arba rudųjų pievagrybių;
  • 200 g tuno;
  • aliejaus kepimui;
  • 2 obuolių;
  • 2 pomidorų;
  • 1-2 šaukštų majonezo;
  • juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį;
  • 6 paruoštų tortiljų arba lietinių.

Paruošimas

Drėgna servetėle ar kempine nuvalykite ir griežinėliais supjaustykite pievagrybius. Suberkite juos į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir maišydami pakepinkite apie 10 min. Leiskite atvėsti. Nusunkite tuną, sudėkite į dubenį ir smulkiai sutrinkite.

Nulupkite obuolius, išskobkite šerdį ir supjaustykite gabalėliais. Nuplaukite pomidorus, perpjaukite, išimkite sėklas ir taip pat supjaustykite gabalėliais. Obuolius ir pomidorus sudėkite į indą su tunu. Užberkite druskos, pipirų, įdėkite majonezą, suberkite keptus pievagrybius ir viską gerai išmaišykite. Gautą masę padalinkite ant tortilijų ir suvyniokite.

Prieš patiekiant suktinukus perpjaukite įstrižai ir sutvirtinkite smeigtuku.

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt