Naujienų prenumerata

: apie 40 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g baltųjų pievagrybių, supjaustytų griežinėliais;
  • 1 nedidelio, smulkinto svogūno;
  • ½ smulkinto poro;
  • 50 g sviesto;
  • 250 ml vištienos sultinio;
  • 250 ml pieno;
  • 120 ml grietinės;
  • 2 šaukštų miltų;
  • baltos duonos skrebučių;
  • pipirų ir druskos pagal skonį.

Paruošimas

Puode ištirpdykite sviestą, sudėkite grybus, svogūną bei porą ir pakepinkite apie 5 min., kol suminkštės. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Į puodą supilkite sultinį ir pieną, įberkite pipirų, druskos. Sriubą uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 min., kartas nuo karto pamaišydami. Sudėkite grietinę ir elektriniu trintuvu išplakite puodo turinį, kol susidarys vientisa masė.

Patiekdami, į sriubą įdėkite keletą baltos duonos skrebučių ir papuoškite grybų griežinėliais.

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt