Naujienų prenumerata

: apie 25 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių;
  • ½ baklažano;
  • ½ raudonosios paprikos;
  • ½ žaliosios paprikos;
  • 2 pomidorų;
  • 1 kietai virto kiaušinio;
  • 1 šaukšto majonezo;
  • ½ - 1 šaukšto grietinės;
  • 1 šaukštelio garstyčių;
  • ½ šaukštelio smulkiai pjaustyto česnako;
  • keleto svogūnėlių laiškų;
  • aliejaus kepimui;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas

Drėgna servetėle nuvalykite ir griežinėliais supjaustykite pievagrybius. Padalinkite baklažaną pusiau ir vieną dalį supjaustykite gabalėliais. Pievagrybius ir baklažano gabalėlius sudėkite į įkaitintą keptuvę ir keletą minučių pakepinkite aliejuje ant kaitrios ugnies, kol baklažanas suminkštės, o grybai ims skirti sultis. Nuplautas paprikas supjaustykite juostelėmis, o pomidorus ir kiaušinį skiltelėmis.

Iš majonezo, grietinės, garstyčių, smulkinto česnako, druskos ir pipirų padarykite padažą. Grybus su daržovėmis sudėkite į salotinę. Viršų apipilkite paruoštu padažu, uždėkite kiaušinio skilteles ir paberkite smulkintų svogūnėlių laiškų.

 


Patarimas:

Jei nepatinka specifinis baklažano kartumas, supjaustytus baklažanus pabarstykite druska, palikite pusvalandžiui, ir nuspauskite vandenį.

Tam, kad baklažanai kepant neprisigertų aliejaus, prieš gamindami patiekalus, pusvalandžiui pamerkite supjaustytą baklažaną į šaltą vandenį.

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt