Naujienų prenumerata

: apie 25 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 250 g šviežių baltųjų pievagrybių;
  • ½ baklažano;
  • ½ raudonosios paprikos;
  • ½ žaliosios paprikos;
  • 2 pomidorų;
  • 1 kietai virto kiaušinio;
  • 1 šaukšto majonezo;
  • ½ - 1 šaukšto grietinės;
  • 1 šaukštelio garstyčių;
  • ½ šaukštelio smulkiai pjaustyto česnako;
  • keleto svogūnėlių laiškų;
  • aliejaus kepimui;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimas

Drėgna servetėle nuvalykite ir griežinėliais supjaustykite pievagrybius. Padalinkite baklažaną pusiau ir vieną dalį supjaustykite gabalėliais. Pievagrybius ir baklažano gabalėlius sudėkite į įkaitintą keptuvę ir keletą minučių pakepinkite aliejuje ant kaitrios ugnies, kol baklažanas suminkštės, o grybai ims skirti sultis. Nuplautas paprikas supjaustykite juostelėmis, o pomidorus ir kiaušinį skiltelėmis.

Iš majonezo, grietinės, garstyčių, smulkinto česnako, druskos ir pipirų padarykite padažą. Grybus su daržovėmis sudėkite į salotinę. Viršų apipilkite paruoštu padažu, uždėkite kiaušinio skilteles ir paberkite smulkintų svogūnėlių laiškų.

 


Patarimas:

Jei nepatinka specifinis baklažano kartumas, supjaustytus baklažanus pabarstykite druska, palikite pusvalandžiui, ir nuspauskite vandenį.

Tam, kad baklažanai kepant neprisigertų aliejaus, prieš gamindami patiekalus, pusvalandžiui pamerkite supjaustytą baklažaną į šaltą vandenį.

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Rekomenduojame
© 2017 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt