Naujienų prenumerata

: apie 60 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 150 g baltųjų pievagrybių;
  • 300 g vištienos krūtinėlių file;
  • 75 g sviesto;
  • aliejaus kepimui;
  • 1 svogūno;
  • ¼ stiklinės obuolių vyno (acto) ;
  • ¾ stiklinės grietinės;
  • 1 obuolio, supjaustyto skiltelėmis;
  • saujelės smulkintų šviežių petražolių;
  • druskos ir juodųjų pipirų;
  • 1 ½ stiklinės makaronų;

Paruošimas

Supjaustykite griežinėliais pievagrybius. Susmulkinkite svogūną. Vištienos file gabalėlius įtrinkite su druska ir juodaisiais pipirais.

Sviestą padalinkite į tris dalis, po 25 g. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto su trupučiu aliejaus ir jame kepkite vištienos gabalėlius, kol švelniai paruduos. Vištieną išimkite ir tuose pačiuose riebaluose pakepinkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius. Pievagrybius apie 3 min. kepkite uždengę, po to atidenkite ir maišydami pakepinkite dar keletą minučių.

Troškinimo puode ištirpinkite sviestą ir jame trumpai pakepinkite smulkintą svogūną, kol suminkštės. Tuomet sudėkite vištieną, įpilkite obuolių acto, uždenkite ir patroškinkite apie 10 minučių. Po pirmųjų 5 min. vištienos gabalėlius apverskite. Po to suberkite pievagrybius, įdėkite grietinę ir troškinkite dar apie 5 minutes.

Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir jame apkepkite obuolio skilteles, kol jos įgaus rusvai auksinį atspalvį.

Atskirame puode išvirkite makaronus. Juos nusausinkite.

Makaronus sudėkite į serviravimo indą. Ant jų išdėliokite vištienos gabalėlius, suberkite keptus pievagrybius ir užpilkite troškinimo metu gautu padažu. Patiekalą užbaikite ant viršaus išdėliodami apkeptas obuolio skilteles ir pabarstydami smulkintomis šviežiomis petražolėmis.

vist-1.jpg
vist-1.1.jpg
vist-2.jpg

vist-3.jpg
vist-4.jpg
vist-5.jpg

Ar žinote kad...
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt