Naujienų prenumerata

: apie 60 min. Sudėtingumas:

Jums reikės

  • 400 g šviežių pievagrybių („Champs Mix“);
  • ½ šaukšto sviesto;
  • 1 raudonojo svogūno, supjaustyto plonais griežinėliais;
  • 1 ryšelio špinatų;
  • 1 šaukštelio trintų kalendrų;
  • 1 šaukštelio penkių rūšių pipirų mišinio;
  • 12 cm ilgio imbiero šaknies, pjaustytos gabalėliais;
  • 8 stiklinių vištienos sultinio;
  • 2 vištienos krūtinėlių, supjaustytų ketvirčiais;
  • druskos ir pipirų, pagal skonį;
  • 300 g ryžių ar kitokių plonų makaronų;
  • 1 laimo arba citrinos, supjaustytos skiltelėmis;
  • žiupsnelio daigintų sėklų;
  • 1 ryšelio petražolių.

Paruošimas

Paruoškite pievagrybius. Nuplautus ir supjaustytus pievagrybius sudėkite į didelę keptuvę ir ant vidutinės ugnies kepkite tol, kol grybai pradės skirti sultis. Tada įdėkite sviesto ir maišydami kepkite tol, kol grybai gražiai paruduos. Po to, keptuvėje su sviestu, ant mažos ugnies, apie 10 min. pakepinkite plonais griežinėliais supjaustytą svogūną. Baigę kepti, svogūnus sudėkite šalia grybų.

Paruoškite vištienos sultinį. Į sausą puodą, sriubai virti, įberkite šaukštelį trintų kalendrų ir šaukštelį penkių rūšių pipirų. Puodą su prieskoniais, nuolat maišydami, kelias minutes pakaitinkite ant ugnies. Po to į puodą supilkite paruoštą vištienos sultinį ir jį užvirinkite. Sudėkite vištienos gabalėlius ir virkite ant vidutinės ugnies 20-25 min. Verdant, nuo sultinio paviršiaus nugriebkite riebalus.

Atskirame puode, ant pakuotės nurodytu būdu, užkaiskite virti ryžių makaronus.
Tuo metu, kai virs makaronai, išimkite iš sultinio vištienos gabalėlius ir dviem šakutėmis suplėšę atidėkite į šoną. Į sultinį sudėkite kepintus grybus, imbiero gabalėlius, špinatų lapus, įdėkite druskos, pipirų ir pavirkite apie 10 min.

Kai makaronai baigs virti, juos nusunkite ir, kartu su vištiena, supilkite į sultinį.
Paruoštą sriubą išpilstykite į dubenėlius ir pagardinkite jūsų mėgstamu pomidorų padažu. Prieš patiekiant papuoškite šviežiai trintomis kalendromis, raudonojo svogūno griežinėliais, daigintomis sėklomis, trupučiu petražolių ir laimo skiltelėmis.
 

pot.jpg
mushrooms.jpg
onions.jpg

chicken.jpg
ginger.jpg
broth.jpg

noodles.jpg
pho4.jpg
pho6.jpg

Ar žinote kad...
Pievagrybiai savyje turi gana nemažus kiekius mineralų, tokių kaip varis, selenas, kalis, fosforas ir geležis...»
Pievagrybiai savyje turi daug B grupės vitaminų, tokių kaip tiamino (B1), riboflavino (B2), piriodoksino (B6), niacino ir folio rūgšties...»
Lyginant su plačiai paplitusiais įvairiaspalviais vaisiais ir daržovėmis, kurių maistine verte niekas neabejoja, pievagrybiai nepelnytai pamiršti ir palikti nuošalyje...»
Rekomenduojame
© 2018 Baltic Champignons. LT 81411 Poviliškių k. 15, Šiaulių r. savivaldybė. Tel. + 37041372494, faks. +37041372702, el.paštas: info@balticchampignons.lt